Poslovni prostor večnamemben prodaja

Istarska županija, Buje

Osnovni podatki

vrsta objekta: poslovni prostor
cena: 1.150.000 €
transakcija: prodaja
leto izgradnje: 2013
tip: večnamemben
regija: Istarska županija
velikost: 282,00 m²
področje: Buje
šifra oglasa: 409-2
parcela: 6.313,00 m²
lokacija: Kaštel

Opis

GOSTINSKO NASTANITVENI OBJEKT - KOMPLETNO OPREMLJEN. Ekskluzivno posestvo – restavracija s prenočiščem v starodavni utrdbi ter večje zemljišče, na edinstveni razgledni legi v vasici Kaštel ob hrvaško-slovenski meji


Dodatni opis

GOSTINSKO NASTANITVENI OBJEKT - KOMPLETNO OPREMLJEN. Ekskluzivno posestvo na panoramski razgledni legi – restavracija s prenočiščem v starodavni utrdbi ter večje zemljišče, na edinstveni razgledni legi v vasici Kaštel ob hrvaško-slovenski meji V prijetni in mirni vasici Kaštel, se na gričku nad mejnim prehodom Dragonja, bohoti ekskluzivno posestvo, ki zajema prestižno kamnito rekonstruirano stavbo z restavracijo, vinsko kletjo in prenočiščem v izmeri 282 m2, na zemljišču v skupni izmeri 6.313 m2 kar predstavlja zazidlivo zemljišče v izmeri 575 m2 ter dodatno večje zemljišče 5.738 m2 s parkiriščem. Prijetna in mirna vasica Kaštel, prežeta s čari zgodovine, leži v severozahodni Istri na griču, z le peščico istrskih hiš.

Stavba je bila rekonstriirana in na novo zgrajena z upoštevanjem izročila tradicionalne mediteranske in istrske arhitekture, izhajajoč iz kompleksa treh med seboj vezanih hiš ter z ohranitvijo avtohtonih elementov. Nepremičnina leži na temeljih starodavne obrambne utrdbe iz leta 1064, ki je služila kot rimski castrum - rimska vojaška utrdba. Edinstvena strateška lega nepremičnine ponuja čudovit razgled na morje, sečoveljske soline, dolino Dragonje ter na občudovanje osupljivih sončnih zahodov.

RAZPORED PROSTOROV:

Objekt je zgrajen v treh etažah in ima dodatno še vinsko klet.

V prvi delno vkopani etaži se nahaja večji večnamenski prostor, jedilna dvorana z izhodom na 3 večje zunanje razgledne terase, dodatna soba, utility ter moški in ženski wc. Iz prve etaže je tudi dostop do izklesane vinske kleti v obzidju utrdbe. V pritlični etaži se nahaja tudi večji večnamenski prostor s kaminom na sredini prostora, bar - recepcija, profesionalna kuhinja, utility.

V zadnji etaži se nahaja prefinjeno in nadstandardno opremljena soba, z masažno kadjo, kopalnico ter z večjim ležiščem in garderobnimi omarami. Prostor ima že izdelano predpripravo za savno in kamin in predviden prostor za kuhinjsko nišo. Prostor je po potrebi (opremi se le kuhinjska niša) že pripravljen kot samostojni luksuzni apartma z lastnim vhodom.

TEHNIČNE LASTNOSTI:

Objekt je opremljen z dvigalom kateri povezuje prvi dve etaži.

Vgrajeni materiali in tehnološka dovršenost in opremljenost objekta tudi izstopajo tako po izbiri, kakovosti in posebnosti (stavbno pohištvo in oprema izdelana po naročilu, talne obloge-keramika višjega cenovnega razreda), preplet rustikalno sodobnega stila.

Objekt se ponaša tudi z naprednim ogrevalno-hladilnim sistemom zaradi katerega objekt tudi izkazuje odličen energetski izkaz, razred A: toplotna črpalka s talnim ogrevanjem in stenskim hlajenjem. Vgrajeno ima inštalacijo-predpripravo za rekuperacijo zraka ter sončne kolektorje. Objekt je varovan z alarmnim sistemom in vsemi priključki za videonadzor.

MOŽNA SPREMEMBA NAMEMBNOSTI IN PREUREDITEV V BIVALNE NAMENE TURIZEM - SAMOSTOJNA VILA:

Objekt dopušča možnosti širitve na nastanitvene kapacitete (sobe, apartmaje) na obstoječem zemljišču ali preureditev trenutnega stanja v celoti ali deloma za bivalne ali turistične namene (vila, sobe, apartmaji) npr. B&B, butični hotel - predizpozicija za povečanje okenskih odprtin v večje panoramske odprtine. Velikost zemljišča omogoča širitev ter izdelavo bazena.

Energetski razred: A (15-25 kWh/m2a)

Prednosti:
-izjemna lokacija nepremičnine, na edinstveni legi, saj leži tik ob Hrvaško-Slovenski meji, v bližini morja, letališča Portorož, strateška točka za dostop do vseh pomembnejših storitev
-takojšen prevzem nepremičnine omogoča nadaljevanje že utečene dejavnosti restavracije
-zračna in odprta »open space« zasnova notranjih prostorov, ki omogočajo preureditev po potrebi in želji kupca za namen bivanja, oddajanje, preureditev v butični hotel, B&B
- velikost posestva omogoča zasebnost.

Oddaljenost: Letališče Portorož- 10 min, Letališče Ronchi 1h, Letališče Brnik Ljubljana 1 h 30 min, Portorož -10 min, Golf igrišče Crveni vrh-15 min, Koper-15 min, Trst - 30 min, Ljubljana 1h 15 min, Pula 1h

Možen je nakup podjetja, z registrirano gostinsko dejavnostjo, ki ima opisane nepremičnine v osnovnih sredstvih. V ceni je vključena kompletna oprema ki se nahaja v stavbi (gostinka oprema, pulti, jedilnica, vinska klet, profesioanlna kuhinja, pohištvo narejeno večinoma po meri, whirlpool)
 

Pogoj prodajalca za sklenitev kupoprodajnega posla: kupec je dolžan povrniti del stroškov prodaje v višini 2% pogodbene vrednosti + DDV.

Vabljeni na ogled in predstavitev vseh možnosti, ki jih ponuja nakup te ekskluzivne nepremičnine.

 

URBANISTIKA, družba za projektiranje, inženiring in nepremičnine d.o.o.
GSM:
+386 31 612 000
tel:
+386 5 6314 394
e-mail:
info@urbanistika.si
Agent:
Marko Balaban
GSM:
+386 31 612 000
e-mail:
marko.balaban@urbanistika.si

Kontaktni obrazec