Hiša samostojna prodaja

Južna Primorska, Koper/Capodistria

Osnovni podatki

vrsta objekta: hiša
cena: 780.000 €
transakcija: prodaja
leto izgradnje: 1992
tip: samostojna
regija: Južna Primorska
velikost: 270,00 m²
področje: Koper/Capodistria
šifra oglasa: 539-1
parcela: 1.062,00 m²
lokacija: Brezovica pri Gradinu

Opis

PODEŽELJE SLOVENSKE ISTRE - STANOVANJSKO NASTANITVENI OBJEKT


Dodatni opis

STANOVANJSKO – NASTANITVENI OBJEKT, se nahaja na podeželju, v osrčju slovenske Istre, v vasi Brezovica pri Gradinu, umeščen na mirno lokacijo v neposrednem stiku z neokrnjeno naravo, 25 km iz Kopra.

Objekt tvorita dve povezani hiši, grajeni-prenovljeni z namenom turističnega oddajanja, smiselno zasnovan tloris pa omogoča več različnih možnosti, od izključno bivalne, nastanitvene ali kombinacijo obeh ali pa samo za turistične namene. Hiši s svojimi značilnostmi gradnje poudarjata regionalni značaj okolja in se čudovito zlivata v skladno celoto. Obe hiši imata 4 bivalne, nastanitvene enote z ločenimi vhodi.

Prva hiša je grajena v mediteranskem slogu, kakovostno kompletno obnovljena v letu 2023, izhajajoč le iz obodnih zidov in ogrodja strehe. V pritlični etaži, v skupni izmeri 65,42 m2 se nahajata dve manjši stanovanji-apartmaja, prvo v izmeri 42,51 m2 ter drugo v izmeri 22,91 m2. V nadstropju se nahaja moderno opremljeno stanovanje, apartma v izmeri 64,48 m2 kateremu dodatno pripadata balkon ter pokrita terasa. Stanovanje, apartma sestoji iz velikega bivalnega dela s kuhinjo (40,42 m2), dveh spalnic (10,98 m2 in 7,44 m2) in kopalnice (5,65 m2). Vsako stanovanje, apartma ima svoj ločen vhod. Celotna hiša ima vgrajeno talno ogrevanje s toplotno črpalko. Hiša je v celoti opremljena z novim kakovostnim pohištvom.

Druga hiša je v osnovi starejša kamnita istrska hiša v skupni izmeri 124 m2, ki je bila kakovostno konstrukcijsko obnovljena, s poudarkom na ohranitvi avtohtonih istrskih značilnosti. Predstavlja prostorno stanovanje, apartma v zgornji etaži ter prostor za razvedrilo, rekreacijo in welness v spodnji etaži.

V okolici objekta se razteza pripadajoče zemljišče, ki v naravi predstavlja kamnito, tlakovano dvorišče, travnate površine z novim lično kamnitim izdelanim prostorom za počitek in welness na katerem je umeščen tudi Jacuzzi bazen ter površina namenjena za parkiranje več (9) avtomobilov (v fazi dokončanja).

Zaledje slovenske Istre je v zadnjem obdobju čedalje bolj prepoznano kot destinacija za počitniški in izletniški tuirizem, lokacija poleg miru in stika z neokrnjeno naravo, v neposredni okolici nudi številne pohodniške poti, gastronomske izkušnje, čezmejne izlete v sosednjo Hrvaško ter hitro povezavo do Kopra po cestnih povezavah ki so bile v letih 2021 - 2022 temeljito obnovljene. V letu 2023 je lastnik pričel s trženjem predmetne nepremčinine v turistične namene (dnevno oddajanje) pri čemer je zabeležil odličen in velik odziv. V mesecu avgustu 2023 je bila dosežena 98% zasedensot (4 nastanitvene enote). Zabeležene so tudi že prve rezervacije za leto 2024.

Veliko zanimanje za izbiro te počitniške destinacije med domačimi in tujimi gosti je predvsem zaradi lokacije nastanitvenih enot v mirnem istrskem podeželju, na novo urejene in opremljene nastanitvene enote ter zaradi možnosti samostojne uporabe Jacuzzi bazenov. Vsaka enota ima svoj Jacuzzi bazen (4). 

Oglaševana cena vključuje vso opremo (oprema je v celotnem objektu nova). 

Pogoj prodajalca za sklenitev kupoprodajnega posla: kupec je dolžan povrniti del stroškov prodaje v višini 2% pogodbene vrednosti + DDV.

Vabljeni na ogled!

URBANISTIKA, družba za projektiranje, inženiring in nepremičnine d.o.o.
GSM:
+386 31 612 000
tel:
+386 5 6314 394
e-mail:
info@urbanistika.si
Agent:
Marko Balaban
GSM:
+386 31 612 000
e-mail:
marko.balaban@urbanistika.si

Kontaktni obrazec